Painting the past is een verflijn die de sfeer van vroeger in huis laat herleven.

 

Muurverf

 

De muurverven zijn gebaseerd op de krijtverven van vroeger maar met de gebruikerseisen van tegenwoordig, goed dekkend, wasbaar, overschilderbaar en toch zeer mat. De muurverven zijn daardoor ook zeer geschikt in badkamers en keukens. De verf is gemaakt naar het oude recept met veel krijt, daardoor zijn ze veel matter dan de gebruikelijke verven. 

 

HOUTVERF  EGGSHELL & MATT

 

Deze verf is bijzonder geschikt in het interieur voor hout, mdf, muren en radiators. Het is verkrijgbaar in 2 kwaliteiten, de " Matt " is net zo mat als de muurverf. De " Eggshell " heeft een lichte glansgraad en is daardoor beter op keukens en deuren te verwerken. Een grondverf is niet nodig. Het oppervlak dient vrij van olie, was en stofresten te zijn. Het is wel verstandig de ondergrond op te schuren en daarna goed schoon te maken.

De verf dient in 2 à 3 lagen te worden opgebracht. Indien de oppervlaktes sterk zuigen adviseren we eerst een laag aan te brengen vermengd met 30% water. Verwarmingen moeten koud geschilderd worden en droog zijn voordat ze weer verwarmd worden. De verf is geschikt voor gebruik op kindermeubels. LET OP:

Doordat er veel krijt in de verf verwerkt is zal hij minder vloeien als een terpentine verf. Na het schilderen met een kwast kunnen de kwaststreken lichtjes zichtbaar blijven. Wij zijn van mening dat dit het traditionele uiterlijk van de verven versterkt.

 

Rustic@ muurverf

‘rustieke’ verf kenmerkt zich door zijn  zachte streperige kleurschakeringen en natuurlijke nuance. Hierdoor krijgt elke muur een authentieke en doorleefde uitstraling, die typerend is voor de stijl in oude Engelse cottages en Toscaanse landhuizen.

Rustic@ dankt zijn naam aan zijn rustieke en zachte poederige uitstraling. De van oorsprong Engelse verf heeft een prachtige Italiaanse twist, die een creatieve invulling krijgt door de @ in de naam. De nieuwe kleurlijn  bestaat uit een sober en sereen kleurpalet van 6 tinten, dat geïnspireerd is door vergrijsde aardkleuren, gewassen linnen en gebleekt hout.

Streperige kleurschakering
Rustic@ verf bevat componenten van marmerpoeder, waardoor bij het aanbrengen een zacht poederig en mat effect ontstaat. De verf wordt in twee lagen van boven naar beneden of kruislings aangebracht. Hiervoor dient men een  brede kwast te gebruiken.  Afhankelijk van de manier van opbrengen ontstaat er een streepachtig of licht gewolkt effect waardoor de  muur een doorleefde uitstraling krijgt. Het aanbrengen van verschillende lagen geeft lichte kleurnuances en een zacht schaduweffect.
 
Praktische voordelen

Naast de bijzondere ingrediënten en warme kleurstelling biedt de verf ook praktische voordelen. Zo is de verf kant en klaar uit blik aan te brengen met een kwast,  nauwelijks vlekgevoelig  en kan deze eenvoudig worden overgeschilderd.

Verkrijgbaar in bus van 2,5 liter, voldoende voor 20/25 m2 (= 1 laag)

Droogtijd 2-4 uur, overschilderbaar na 6 uur

Afwasbaar met een licht vochtige doek en warm water. De verf is niet geschikt voor wanden in keukens en badkamers die regelmatig schoongemaakt dienen te worden. Door de toevoeging van marmerpoeder kunnen er sneller krasjes ontstaan. Deze zijn meet een licht vochtige doek te verwijderen

 

 

 

 

© 2012 - 2022 Pear Tree Cottage brocante & landelijk wonen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel